Nasi goreng met kipsaté's en pindasaus

30 MIN
4 personen
Nasi goreng met kipsaté's en pindasaus

Nasi Goreng is het nationale gerecht van Indonesië. Maar het komt hier ook vaak op tafel, in heel veel verschillende varianten. Wij kiezen voor de gebakken rijst met kipsaté's en pindasaus. En jij?

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen
  • 300 g basmatirijst
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 4 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 6 el pindakaas
  • 2 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 6 el sojasaus
  • 1 el currypoeder
  • 3 el arachideolie
  • peper

BEREIDING

  1. Meng de helft van de sojasaus met de helft van de olie, de helft van het limoensap en peper. Snij de kip in blokjes en laat hierin marineren.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Snij de paksoi en paprika fijn. Snij de lente-ui in ringen. Schil en rasp de gember. Klop de eieren los.
  4. Warm de kokosmelk op en meng er de pindakaas en de rest van het limoensap door. Kruid met peper.
  5. Verhit olie in een wok en voeg de paksoi, rode paprika en het witte deel van de lente-ui toe. Roerbak 3 min. en voeg de gember en de curry toe. Roerbak 3 min.
  6. Voeg de gekookte rijst toe. Roerbak 3 min. en voeg het ei toe. Roerbak 2 min. Roer er de rest van de sojasaus door.
  7. Rijg de kip op stokjes en bak ze in olie.
  8. Serveer de gebakken rijst met de kipsaté's en de pindasaus. Werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 830.27 kcal
Koolhydraten 75.52 g
waarvan suikers 9.18 g
Vet 38.12 g
waarvan verzadigd 14.17 g
Proteïnen 43.66 g
Vezels 6.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin