Rijst Kung Pao

20 MIN
4 personen
Rijst Kung Pao

Rijst kung pao is een traditioneel gerecht uit de Chinese Sichuan keuken. Normaal gezien met kip, maar veggie kan ook, heerlijk krokant dankzij de cashewnoten!

Ingrediënten

  • 300 g bruine rijst, gekookt
  • 300 g kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 2 cm gember
  • 4 el cashewnoten
  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el suiker

BEREIDING

  1. Snij de knoflook en de chilipeper fijn. Schil de gember en snij fijn. Snij de lente-uitjes fijn en hak de champignons in twee.
  2. Meng de sojasaus, rijstazijn en 1 eetlepel suiker samen. Dit is de kung pao-mix.
  3. Verwarm een wok en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de champignons toe en laat aankleuren.
  4. Voeg de chili, knoflook, gember en 3/4 van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten koken, voeg dan de kung pao-mix toe en laat nog een minuut verder koken. Voeg de rijst toe en bak even mee. Haal de pan van het vuur en roer de cashewnoten er in.
  5. Serveer de gebakken rijst in kommetjes en strooi er de resterende lente-uitjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 439.89 kcal
Koolhydraten 75.35 g
waarvan suikers 15.6 g
Vet 8.79 g
waarvan verzadigd 1.75 g
Proteïnen 11.38 g
Vezels 6.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin