Kip Kung Pao

20 MIN
2 personen
Kip Kung Pao

Kip Kung Pao is een Chinees wokgerecht met kip, noten en een lekker sausje. Een snelle roerbak die toch goed afsmaakt en bovendien lekker licht is. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 kipfilet
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el arachideolie
  • 1 el suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de knoflook en de chilipeper fijn. Schil de gember en snij fijn. Snij de lente-uitjes fijn en snij de champignons in twee.
  3. Meng de sojasaus, rijstazijn en de suiker. Dit is de kung pao-mix. Snij de kipfilets in reepjes en voeg toe aan de marinade.
  4. Verwarm een wok en voeg de olie toe. Voeg de champignons toe en laat aankleuren.
  5. Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), knoflook, gember en 3/4de van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken, voeg dan de kip en kung pao-mix toe en roerbak voor 5-7 minuten. Voeg de rijst toe en bak enkele minuten mee. Haal de pan van het vuur en roer er de cashewnoten door.
  6. Serveer de gebakken rijst in kommetjes en strooi er de resterende lente-uitjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 662.03 kcal
Koolhydraten 77.45 g
waarvan suikers 13.13 g
Vet 16.53 g
waarvan verzadigd 3.1 g
Proteïnen 47.85 g
Vezels 5.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin