Ratatouille met witte vis uit de oven

30 MIN
2 personen
Ratatouille met witte vis uit de oven

Vandaag maken we een heerlijke Zuiderse bereiding: ratatouille met witte visfilet met heerlijk krokant korstje uit de oven. Je maakt eerst de saus, en gaart dan de visfilets bovenop de saus in de oven. Zo gemakkelijk en zo lekker. Dit wordt een nieuwe klassieker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 witte visfilets
  • 4 el paneermeel
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Haal de boter uit de koelkast, doe de aangegeven hoeveelheid in een kommetje en laat zacht worden.
  3. Snij de ui fijn. Snij de courgette in blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de aubergine in blokjes. Pers de knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de courgette, paprika, aubergine en de helft van de Provençaalse kruiden toe. Roerbak 5 minuten.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  6. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Voeg de rest van de Provençaalse kruiden en paneermeel toe aan de boter en meng goed. Verdeel de botermengeling over de visfilets.
  7. Schep de ratatouillesaus over in een ovenschaal. Leg er de visfilets op. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Serveer het gerecht.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 501.85 kcal
Koolhydraten 44.26 g
waarvan suikers 20.92 g
Vet 17.71 g
waarvan verzadigd 6.32 g
Proteïnen 36.5 g
Vezels 10.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin