Provençaals gehaktbrood met tian van courgette en aubergine

45 MIN
2 personen
Provençaals gehaktbrood met tian van courgette en aubergine

Een tian is een prachtige Provençaalse ovenschotel met allemaal rijtjes groenten. Daarbij past een lekker gehaktbroodje, op smaak gebracht met kaas én Provençaalse kruiden. Een geweldige combinatie, en het goede nieuws is: de oven doet vooral het werk voor dit gerecht. Bon appétit!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 40 g gratinkaas
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het gehakt samen met het ei (de eieren) en het paneermeel in een kom. Doe er de geraspte kaas en de Provençaalse kruiden bij. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Smelt de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 40 minuten in de oven.
  3. Snij de courgette en aubergine in plakjes van 0,5 cm. Leg de plakjes courgette en aubergine op keukenpapier en bestrooi met zout. Leg er nog een laag keukenpapier op. Laat even rusten. Snij de tomaten in zo fijn mogelijke plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Giet de aangegeven hoeveelheid passata nog in een andere ovenschaal. Dep de aubergine- en courgetteplakjes goed droog en kruid met peper. Maak rijtjes in de ovenschaal met afwisselend een plakje tomaat, courgette, aubergine,... Ga zo voort tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, strooi er de tijmblaadjes over. Besprenkel met de olijfolie. Zet 30 minuten mee in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de tian en het gehaktbrood uit de oven. Snij het gehaktbrood in plakjes. Schep de tian op borden, leg er plakjes gehaktbrood bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.13 kcal
Koolhydraten 35.6 g
waarvan suikers 12.69 g
Vet 41.54 g
waarvan verzadigd 17.15 g
Proteïnen 41.93 g
Vezels 8.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin