Pompoenstoofpotje met boekweit en feta

30 MIN
2 personen
Pompoenstoofpotje met boekweit en feta

In de herfst eten we pompoen! Vandaag op het menu: een verrassende stoofpotje van pompoen, in combinatie met voedzame boekweit en afgewerkt met feta. Een overheerlijke combinatie in een origineel vegetarisch gerecht. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g boekweit
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de pompoen in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof glazig en voeg dan de knoflook, het paprikapoeder en de komijn toe.
  3. Voeg per persoon 50 milliliter warm water toe, samen met de tomatenblokjes Breng aan de kook en voeg er dan de pompoen aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 12 minuten garen onder deksel op een laag vuur.
  4. Breng per persoon 225 milliliter gezouten water aan de kook en voeg de boekweit toe. Laat 10 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  5. Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  6. Controleer of de pompoen gaar is. Verdeel de boekweit over de borden en schep er het pompoenstoofpotje over. Bestrooi met de verkruimelde feta en bladpeterselie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 646.3 kcal
Koolhydraten 86.19 g
waarvan suikers 14.37 g
Vet 21.59 g
waarvan verzadigd 9.09 g
Proteïnen 22.12 g
Vezels 10.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin