Risotto van orzo met pompoen, gekarameliseerde peer en amandelschilfers

25 MIN
2 personen
Risotto van orzo met pompoen, gekarameliseerde peer en amandelschilfers

Orzo lijkt op rijst qua vorm, maar eigenlijk is het Griekse pasta. Hij doet het echter ook wonderwel in een risotto. Deze vegetarische versie is lekker romig en zit toch boordevol vezels door de pompoen. De gekaramelliseerde peer zorgt voor een bijzondere afwerking. Heerlijk genieten!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g orzo
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 peer
  • 1 stick honing
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de flespompoen in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de aangeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de ui en de knoflook toe. Laat 5 minuten stoven.
  4. Verhoog het vuur en voeg de orzo toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de witte wijn toe. Laat bijna volledig verdampen. Verlaag opnieuw het vuur. Schep er dan een soeplepel groentebouillon bij. Kruid met peper en zout en roer regelmatig om. Wanneer het vocht verdampt is, voeg je opnieuw wat van de bouillon toe. Roer heel regelmatig. Blijf dit herhalen totdat de orzo beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  5. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de amandelschilfers toe. Rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  6. Schil de peer en snij in plakjes. Smelt de boter in de antikleefpan en leg er de plakjes peer in. Voeg de honing toe. Bak aan beide kanten op hoog vuur tot de peer karamelliseert.
  7. Haal de risotto van het vuur en roer er de pompoenblokjes en parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer de risotto met de gekaramelliseerde peer erbovenop. Werk af met de amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 794.72 kcal
Koolhydraten 84.33 g
waarvan suikers 31.57 g
Vet 34.85 g
waarvan verzadigd 10.65 g
Proteïnen 21.07 g
Vezels 11.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin