Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter

35 MIN
2 personen
Pompoenstoemp met feta, rucola en hazelnootboter

Een eenvoudig en toch overheerlijk gerecht: lekker grove pompoenstoemp! De combinatie met de feta, rucola, crunchy pompoenpitten en de verrassende smaak van hazelnootboter. Weer een origineel gerecht om aan je lijstje 'vegetarische toppers' toe te voegen!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 150 g feta
  • 50 g rucola
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
  2. Kook de aardappelen en pompoen samen in 20 minuten gaar in gezouten water.
  3. Verkruimel de feta. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. De boter zal eerst bruisen en dan lichtjes beginnen te kleuren. Haal ze van het vuur wanneer ze lichtbruin kleurt.
  4. Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze grof. Voeg de melk, de helft van de feta, de helft van de rucola, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Schep de pompoenstoemp op borden en verdeel er de rest van de rucola en feta over. Kruid met peper. Strooi er de pompoenpitten op, bedruppel met de hazelnootboter en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 767.35 kcal
Koolhydraten 82.5 g
waarvan suikers 13.41 g
Vet 35.35 g
waarvan verzadigd 21.87 g
Proteïnen 24.89 g
Vezels 12.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin