Geroosterde pompoen en spruitjes met veenbessen, pecannoten en feta

35 MIN
2 personen
Geroosterde pompoen en spruitjes met veenbessen, pecannoten en feta

Een heerlijk ovengerecht dat alvast aan Kerstmis doet denken! Wanneer je oven groot genoeg is, maak je dit gerecht klaar op 1 bakplaat, anders doe je het op 2 bakplaten. Sowieso is het weinig afwas! De smaken van de geroosterde pompoen, spruitjes, veenbessen, pecannoten en feta blenden mooi met elkaar. Heerlijk!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 2 sticks honing
  • 200 g spruiten
  • 30 g pecannoten
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 150 g feta
  • 1 kl kaneel
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de blokjes pompoen. Meng de honing met de kaneel en de helft van de olijfolie, peper en zout. Hussel de pompoenblokjes met de olijfolie.
  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Bedek nog een bakplaat met bakpapier en schik hierop de spruiten. Meng de rest van de olijfolie met de balsamico, peper en zout. Hussel de spruitjes met de olijfolie. Zet beide bakplaten 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet een timer en strooi de laatste 5 minuten de pecannoten over de pompoen.
  4. Haal de groenten uit de oven en meng door elkaar in een grote kom, samen met de gedroogde veenbessen. Verdeel over borden en verkruimel er de feta over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.32 kcal
Koolhydraten 44.83 g
waarvan suikers 28.09 g
Vet 50.4 g
waarvan verzadigd 15.97 g
Proteïnen 18.22 g
Vezels 7.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin