Pizza met asperges en geitenkaas

35 MIN
4 personen
Pizza met asperges en geitenkaas

Deze pizza wordt niet klassiek belegd met tomatensaus, maar met frisse lentegroenten zoals groene asperges en gele tomaten, afgewerkt met geitenkaas.

Ingrediënten

  • 1 vel pizzadeeg
  • 150 g ratte aardappelen
  • 50 g rucola
  • 300 g groene asperges, in stukken
  • 4 gele tomaten, in sneetjes
  • 12 zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 150 g geitenkaas, verkruimeld
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl oregano

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen. Snijd ze nadien in dunne plakjes.
  3. Rol het grote vel pizzadeeg uit op een werkblad bestrooid met bloem. Maak er een ovale vorm van en leg op bakpapier.
  4. Meng 1 eetlepel olijfolie met de knoflook in een apart kopje. Besmeer hiermee het pizzadeeg. Strooi er 3/4 van de uien over en vervolgens de plakjes mozzarella. Laat 2 centimeter rand onbedekt. Werk verder af met de aardappelschijfjes en geitenkaas.
  5. Bestrijk de stukken asperge met 1 eetlepel olijfolie en leg ze mee op de pizza. Kruid het geheel met peper en zout. Zet de pizza 15 minuten in de oven tot het deeg krokant en goudbruin is.
  6. Haal de pizza uit de oven en leg er de rest van de uiringen, de gele tomaten en de rucola op. Besprenkel met olijfolie. Snijd de pizza en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 475.3 kcal
Koolhydraten 35.97 g
waarvan suikers 9.44 g
Vet 26.1 g
waarvan verzadigd 10.74 g
Proteïnen 21.67 g
Vezels 6.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin