Pizzetta met ham en champignons

20 MIN
2 personen
Pizzetta met ham en champignons

Lekker originele pizzetta's op pitabroodjes met een heerlijke topping van ham en champignons. En uiteraard mozzarella die er mooi overheen smelt.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 250 ml tomatenpassata
  • 250 g champignons
  • 2 grote pitabroodjes
  • 125 g mozzarella
  • 100 g ham, blokjes
  • 1 kl balsamico
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de sjalot en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg de helft van de oregano en de passata toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Snij ondertussen de champignons in plakjes. Halveer de pitabroodjes. Snij de mozzarella in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Leg de pitahelften met de opengesneden kant naar boven op het bakpapier. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel er de hamblokjes, plakjes champignon en blokjes mozzarella over. Bestrooi met de rest van de oregano. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de extra vierge olijfolie, balsamico, peper en zout in een kommetje. Doe de rucola in een kom en besprenkel met de dressing.
  5. Serveer de pizzetta's met de rucolasalade.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 670.04 kcal
Koolhydraten 49.6 g
waarvan suikers 5.65 g
Vet 35.72 g
waarvan verzadigd 12.94 g
Proteïnen 34.22 g
Vezels 9.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin