De simpelste gerechten zijn vaak het lekkerste, dat is ook zo bij deze salade geitenkaas met appel. Dit gerecht mag dan op bijna elke menukaart staan, toch is het een kunst om alle smaken tot zijn recht te laten komen. Het geheim is de honing-mosterdvinaigrette die uitmuntend goed samengaat met de kaas en appel. Vaak voeg ik ook nog wat spekblokjes toe die ik even laat karamelliseren met wat honing.
Ook de variant met vijgen is een klassieker van niveau. Snijd de vijgen halfopen en leg er en plakje geitenkaas op. Laat smelten in de oven en serveer met walnoten, honing en een frisse rucolasalade.
Geitenkaas en salades lijken voor elkaar gemaakt te zijn, maar dit kaasje heeft nog veel meer in zijn mars. Als je kiest voor een smeuïge variant, kan je het gebruiken als vulling. En welk gerecht leent zich daar nu beter voor dan cannelloni?
Of vul een portobello eens op met geitenkaas en spinazie. Je kan ze serveren als voorgerecht of als bijgerecht bij een lekker stukje vlees. Ook op de BBQ doen deze gevulde champignons het erg goed!
Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar deze kaas is ook erg lekker op een pizza. Deze lentepizza’s zijn niet traditioneel belegd met tomatensaus, maar wel met aardappelschijfjes, geitenkaas, kerstomaten en groene asperges. Een lekker detail: de pizzabodem is ingesmeerd met look, wat de pizza echt naar een hoger niveau tilt. Geitenkaas en look is namelijk een match made in heaven!
Afsluiten doen we met een lekker dessert. En jawel, ook dat is op basis van geitenkaas. Kaas na de maaltijd is niets nieuws, maar met deze geitenkaasbloempjes ga je echt wel scoren! Dit verassend geitenkaasdessert houdt het midden tussen hartig en zoet en is ook nog eens licht verteerbaar.