Spaghetti Puttanesca

30 MIN
4 personen
Spaghetti Puttanesca

Een klassieke pasta uit het Zuiden van Italië, met ansjovis, chili, olijven, tomaten, kappertjes en knoflook. Een echte zomerse pasta, die je doet wegdromen naar een terrasje aan de Italiaanse kust.

Ingrediënten

  • 120 g sardienen, in reepjes
  • 400 g spaghetti
  • 400 g tomaten, in blokjes
  • 50 g zwarte olijven, grof gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 2 el oregano
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Stoof de uisnippers glazig in olijfolie. Doe er de tomatenblokjes en de oregano bij. Laat 15 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Voeg de olijven en de sardienen bij de tomatensaus en laat goed doorwarmen.
  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en doe een pollepel pastawater bij de tomatensaus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng pasta en saus.
  3. Vermeng de pasta met de saus. Werk af met gehakte peterselie en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 504.64 kcal
Koolhydraten 75.8 g
waarvan suikers 6.7 g
Vet 10.79 g
waarvan verzadigd 1.83 g
Proteïnen 22.06 g
Vezels 7.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin