Spaghetti Puttanesca

30 MIN
4 personen
Spaghetti Puttanesca

Ingrediënten

  • 120 g sardienen, in reepjes
  • 400 g spaghetti
  • 400 g tomaten, in blokjes
  • 50 g zwarte olijven, grof gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 2 el oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de uisnippers glazig in olijfolie. Doe er de tomatenblokjes en de oregano bij. Laat 15 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Voeg de olijven en de sardienen bij de tomatensaus en laat goed doorwarmen.
  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en doe een pollepel pastawater bij de tomatensaus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng pasta en saus.
  3. Vermeng de pasta met de saus. Werk af met gehakte peterselie en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 263.33 kcal
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 5.65 g
Vet 13.7 g
waarvan verzadigd 1.93 g
Proteïnen 12.64 g
Vezels 4.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin