Pizza bianco met asperges en gerookte zalm

25 MIN
2 personen
Pizza bianco met asperges en gerookte zalm

Als de asperges er zijn dan moet dat gevierd worden. Zoals met deze topper: een witte pizza met ricotta, rucola en gerookte zalm krijgt een extra twist met witte asperges. Om te delen of om lekker voor jezelf te houden.

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 500 g witte asperges
  • 50 g rucola
  • 250 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 60 g parmezaan
  • 2 vellen pizzadeeg
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico, witte
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de asperges en kook ze 10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en dep droog.
  2. Meng de ricotta met de oregano en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  3. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Schik er de witte asperges op en overstrooi met de rest van de parmezaan. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de witte balsamico met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de dressing door de rucola. Rol de plakjes gerookte zalm op tot 'roosjes'.
  5. Schik de zalmroosjes en de rucola op de pizza's en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1185.56 kcal
Koolhydraten 76.42 g
waarvan suikers 18.37 g
Vet 65.23 g
waarvan verzadigd 27.64 g
Proteïnen 69.72 g
Vezels 8.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin