Pittige Thaise noedelsoep met kip

30 MIN
2 personen
Pittige Thaise noedelsoep met kip

Ontdek deze verrukkelijke en pittige maaltijdsoep en waan je op een Thaïs strand onder de wuivende palmbomen.

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groene paprika
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilet
  • 1 el groene currypasta
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g eiernoedels
  • 1 el vissaus
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de champignons in kwartjes. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Pers de helft van de limoen uit, snij de andere helft in partjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de groene paprika in reepjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een grote kookpot en bak de kippenblokjes aan voor 4-6 minuten. Schep de kip uit de kookpot.
  3. Verhit de rest van de arachideolie in dezelfde kookpot en bak de champignons voor 2 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg dan de reepjes groene paprika, de geperste knoflook en de geraspte gember toe.
  4. Voeg na 2 minuten de currypasta toe. Laat 2 minuten meebakken en schenk er dan per persoon 250 milliliter water bij. Breng aan de kook en verkruimel de kippenbouillon erbij. Voeg dan de eiernoedels en de gebakken kippenblokjes toe. Laat nog 2-3 minuten doorkoken, tot de noedels gaar zijn. Breng op smaak met de vissaus en het limoensap.
  5. Schep de soep in kommen en werk af met de lente-ui, blaadjes koriander en een partje limoen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 645.26 kcal
Koolhydraten 66.31 g
waarvan suikers 7.18 g
Vet 18.23 g
waarvan verzadigd 2.72 g
Proteïnen 50.74 g
Vezels 5.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin