Sobanoedels met gegrilde kip en koriander-cashewpesto

20 MIN
2 personen
Sobanoedels met gegrilde kip en koriander-cashewpesto

Pasta pesto, maar dan Asian style! We maken lekkere sobanoedels met een frisse koriander-cashewnotenpesto erbij. En gegrilde kippenreepjes om het af te werken. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • 125 g sobanoedels
  • 2 puntpaprika's
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el sesamolie
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng in een kookpot gezouten water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken voor 4-5 minuten. Giet af, spoel de noedels en laat uitlekken.
  2. Snij de puntpaprika in fijne ringen. Snij de lente-ui in ringen.
  3. Schil en rasp de gember. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Hak de koriander en cashewnoten grof en doe in een keukenrobot of vijzel en plet of mix tot een egale massa. Meng er de gember, sesamolie, per persoon 1 eetlepel water en het limoensap door. Breng op smaak met peper en zout. Dit is de koriander-cashewpesto.
  4. Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en sla plat met een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een deegrol. Meng de helft van de arachideolie met de kipkruiden en een snufje peper. Bestrijk de kipfilets met de gekruide olie.
  5. Verhit de rest van de olie in een antikleefpan en stoof de puntpaprika 2-3 minuten aan.
  6. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten.
  7. Snij de kip in reepjes. Roer de pesto door de sobanoedels. Schep in borden en voeg de kippenreepjes, de puntpaprika ringen, lente-ui toe en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 730.76 kcal
Koolhydraten 58.34 g
waarvan suikers 12.4 g
Vet 32.73 g
waarvan verzadigd 5.34 g
Proteïnen 46.94 g
Vezels 5.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin