Aziatische quinoasalade met kip

30 MIN
2 personen
Aziatische quinoasalade met kip

Een heerlijke lichte topper, deze originele salade met quinoa, knapperige groenten, gepocheerde kip, een Aziatische dressing en afgewerkt met crunchy pinda's. Zo lekker kan gezond eten zijn. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 2 kipfilet
  • ½ komkommer
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • ½ rode chilipeper
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 30 g pinda's
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij de kipfilets in de lengte in de helft. Voeg ze toe aan het hete water en laat 12 minuten pocheren. Giet af en laat afkoelen.
  3. Snij de komkommer in de lengte in vier en dan in partjes. Schil en snij de wortelen in julienne, of rasp ze met een grove rasp. Snij de lente-ui in ringen.
  4. Schil en rasp de gember. Pers het sap uit van de limoen. Halveer de chilipeper in de lengte en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne halve ringen. Meng sojasaus, het limoensap, de gember, de chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de extra vierge olijfolie en de honing.
  5. Hak de pinda's grof. Meng de gekookte quinoa met de komkommer, wortelen, lente-ui en de dressing. Scheur de kip in hapklare stukjes en meng ook door de quinoa. Serveer en werk af met de grofgehakte pinda's.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 651.53 kcal
Koolhydraten 59.89 g
waarvan suikers 16.03 g
Vet 22.38 g
waarvan verzadigd 3.53 g
Proteïnen 52.48 g
Vezels 8.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin