Penne all'arrabiata met aubergine en courgette

20 MIN
2 personen
Penne all'arrabiata met aubergine en courgette

Penne all'arrabiata is één van de klassieke Italiaanse pasta's, met een pittige tomatensaus. Wij zijn echt fan van deze saus, maar soms mogen er al eens wat meer groenten bij. We geven de klassieker een upgrade met courgette en aubergine, 2 Zuiderse groenten die het prima doen in een tomatensaus. Proef het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 g volkoren penne
  • 500 ml tomatenpassata
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij de courgette en aubergine in blokjes. Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  2. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 8-9 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, knoflook en de chilipeper aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de courgette en aubergine toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de passata en de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  4. Giet de pasta af, spoel en meng door de saus. Serveer met de parmezaan en bladpeterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 660.64 kcal
Koolhydraten 94.17 g
waarvan suikers 20.09 g
Vet 15.54 g
waarvan verzadigd 3.86 g
Proteïnen 26.47 g
Vezels 20.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin