Penne all'arrabiata met aubergine en courgette

20 MIN
2 personen
Penne all'arrabiata met aubergine en courgette

Penne all'arrabiata is één van de klassieke Italiaanse pasta's, met een pittige tomatensaus. Wij zijn echt fan van deze saus, maar soms mogen er al eens wat meer groenten bij. We geven de klassieker een upgrade met courgette en aubergine, 2 Zuiderse groenten die het prima doen in een tomatensaus. Proef het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 200 g volkoren penne
  • 500 ml tomatenpassata
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij de courgette en aubergine in blokjes. Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  2. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 8-9 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de courgette en aubergine toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata en de suiker toe en laat zachtjes pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  4. Giet de pasta af, spoel en meng dan door de saus. Serveer met de parmezaan en bladpeterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 669.25 kcal
Koolhydraten 95.61 g
waarvan suikers 21.38 g
Vet 15.59 g
waarvan verzadigd 3.88 g
Proteïnen 26.78 g
Vezels 20.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin