Penne all'arrabbiata met gehaktballetjes

35 MIN
2 personen
Penne all'arrabbiata met gehaktballetjes

Een originele combinatie van 2 Italiaanse klassiekers: penne all'arrabbiata met 'polpette' erbij, dat zijn sappige gehaktballetjes met Italiaanse kruiden

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 200 g penne
  • 10 g basilicum
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 40 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wil). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  2. Dompel de tomaten één voor één 10 seconden onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Voeg wat zout toe aan het kokend water en kook hierin de penne beetgaar gedurende 10-12 minuten. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de helft van de basilicum fijn.
  3. Doe het gehakt in een kom, samen met de Italiaanse kruiden, de fijngesneden basilicum en de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en rol er met vochtige handen balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verwarm de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de rode ui en de rest van de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe. Voeg na 3 minuten de tomatenpassata toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 5 minuten. Voeg dan de gehaktballetjes terug toe en laat ze nog 5 minuten mee verdergaren in de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet de pasta af en meng dan door de saus. Serveer met de geraspte parmezaan en de rest van de blaadjes basilicum erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 956.01 kcal
Koolhydraten 90.04 g
waarvan suikers 12.56 g
Vet 42.23 g
waarvan verzadigd 13.56 g
Proteïnen 51.29 g
Vezels 9.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin