Penne all'arrabiata

20 MIN
4 personen
Penne all'arrabiata

Deze pittige pasta, penne all'arrabiata, past perfect in het plaatje van vegetarische gerechten. De saus wordt gemaakt van tomaten, knoflook en rode chilipepers. Serveren doen we uiteraard met geraspte parmezaan. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 4 tomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 g parmezaan
  • 750 ml tomatenpassata
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn. Snij in het vel van de tomaten een kruisje.
  2. Dompel de tomaten één voor één 10 sec. onder in het kokend water en laat dan schrikken onder koud water. Haal het vel van de tomaten en snij ze in blokjes.
  3. Kook de penne beetgaar.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes en chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 min. de passata toe en laat 5 min. zachtjes pruttelen.
  5. Giet de pasta af, spoel en meng dan door de saus. Serveer met geraspte parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.78 kcal
Koolhydraten 82.16 g
waarvan suikers 11.89 g
Vet 17.01 g
waarvan verzadigd 5.46 g
Proteïnen 25.8 g
Vezels 8.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin