Pastaschotel met gehakt, spinazie, champignons en kaaskorstje
35 MIN
2 personen
Mmm.. pasta! Niet met kaassaus, wel met spinazie en een krakend krokant kaaskorstje. Lekker, snel en terwijl de oven z'n werk doet, maak jij de keuken spik en span. Helemaal klaar voor een rustige avond!
Ingrediënten
150 gr spinazie
4 sneetjes spek
1 teentje knoflook
200 gr rund-varkensgehakt
200 gr cellentani pasta
250 gr witte champignons
400 gr tomatenpulp
50 gr geraspte kaas
olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven (grillstand) voor op 200°C. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Hak de spinazie grof. Snijd de sneetjes spek in fijne reepjes (zie tip). Hak de knoflook fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak het spek en de knoflook zo'n 3-4 min. aan. Voeg daarna de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Schep uit de pan. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt rul door het met een spatel of vork in stukken te prakken.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snijd intussen de champignons in 4, grote exemplaren in 6. Voeg de champignons toe aan het gehakt en laat kort meestoven. Giet de tomatenpulp erbij en kruid met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Schep alles goed om. Laat de saus zo’n 5-6 min. sudderen op middelhoog vuur.
Kaasmengeling: schep de rest van de Italiaanse kruiden en geraspte kaas onder de spinazie en het spek.
Doe de pasta en tomatensaus in een ovenschaal en schep goed om. Strooi de kaasmengeling erover en schuif zo’n 5-6 min. onder de grill, tot de kaas een goudbruin korstje krijgt.
Serveer de pasta meteen. Smakelijk!
TIP: Neem een schaar en knip de speksneetjes in fijne reepjes. Snel én makkelijk!