Ovenschotel met Italiaanse worst, butternut, aardappel en kerstomaat

35 MIN
2 personen
Ovenschotel met Italiaanse worst, butternut, aardappel en kerstomaat

Van dit plaatje schep je toch met plezier een grote portie op je bord? We gebruiken Italiaanse worst met venkelzaadjes of 'salsiccia'. Ook de salie zorgt voor een mediterraanse touch. Lekker genieten!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • ½ butternut pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr kerstomaten (aan takjes)
  • 300 gr Italiaanse salsiccia worst
  • 10 gr salie
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • olijfolie
  • snuifje Italiaanse kruiden
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen en pompoen in stukken van 2 cm (schillen hoeft niet). Schik in een grote ovenschaal of bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Pers ook de knoflook erbij en hussel goed door elkaar. Zet 15 min. in de oven.
  3. Knip intussen de kerstomaten in trosjes. Knijp de salsicciaworst uit in stukken van 2-3 cm. Pluk de blaadjes salie (zie tip). Haal de ovenschaal uit de oven en schik de kerstomaten, salsiccia en salie erbij. Bestrooi met de Gran Moravia en schuif nog eens 15-20 min. in de oven.
  4. Serveer de gegratineerde schotel warm. Smakelijk!
  5. TIP: In plaats van de salieblaadjes mee in de ovenschaal te leggen, kan je ze ook knapperig frituren in een bodempje olie in een pan. Laat uitlekken op keukenpapier en werk de schotel ermee af.