Dit is geen traditioneel mac 'n cheese recept, maar daarom niet minder lekker, integendeel! Voeg wat spinazie en prei toe voor extra groenten en de balletjes zorgen een extra 'touch' in dit gerecht!
Ingrediënten
1 stengel prei
200 gr spinazie
200 gr celletani pasta (of macaroni)
250 gr mini-gehaktballetjes
500 ml melk
50 gr geraspte kaas
30 gr boter
½ el Provençaalse kruiden
30 gr bloem
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de prei fijn. Hak de spinazie grof.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Smelt de boter in een stoofpot en fruit de prei 5 min. op zacht vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de mini-balletjes ook toe en laat 3 min. meebakken. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper.
Bestrooi de groenten en de balletjes met de bloem, roer om en laat 1 min. meebakken. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Schep de pasta onder de saus en voeg een scheut kookvocht toe.
Serveer de mac 'n cheese met de geraspte kaas (zie tip). Smakelijk!
TIP: Graag een korstje? Gratineer de mac 'n cheese dan even in de oven.