Romige verse pasta met gehakt, venkel, spinazie en chili

20 MIN
2 personen
Romige verse pasta met gehakt, venkel, spinazie en chili

We gebruiken niet zomaar eender welke pasta: mafaldine. Prachtig van naam én beeldig op je bord. De golvende randen doen denken aan kledij van een koningin. De Napolitanen droegen deze royale pasta dan ook op aan prinses Mafalde van Savoye.

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • ½ rode chilipeper
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • 100 gr zure room
  • 250 gr mafaldine
  • 100 gr spinazie
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de venkel in parten en verwijder de harde kern. Snijd in dunne plakjes. Hak de chilipeper in ringen (verwijder de zaadlijst voor minder pit). Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan op een hoog vuur. Roerbak de venkel, sjalot, knoflook en chilipeper. Voeg na 2 min. het gehakt toe en bak rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
  3. Voeg de zure room toe zodra het gehakt mooi aangekleurd is en zet het vuur zachter. Breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip) en laat zachtjes pruttelen terwijl je de pasta kookt.
  4. Kook de pasta in zo'n 1-2 min. al dente. Bewaar een kopje van het kookvocht. Giet af en schik de pasta terug in de pot. Schik ook de spinazie mee in de pot. Overgiet met de saus en roer goed om. De spinazie zal wat slinken door de hitte. Voeg eventueel ook wat kookvocht toe. Serveer in een diep bord. Smakelijk!
  5. TIP: Geef de pasta een persoonllijke touch met wat venkelzaad, dragon of currypoeder.