Pastasalade met witte en groene asperges

25 MIN
4 personen
Pastasalade met witte en groene asperges

Deze heerlijke pastasalde met witte en groene asperges maak je makkelijk en snel klaar. Lekker afgewerkt met pancetta, parmezaan en basilicum.

Ingrediënten

  • 200 g pancetta, in fijne reepjes
  • 240 g farfalle
  • 1 bussel witte asperge, geschild
  • 1 bussel groene asperge
  • 50 g parmezaankrullen
  • 1 kl olijfolie
  • 1 takje salie
  • ½ bosje basilicum, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water met de salie. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd het houterige stukje onderaan de asperges weg. Snijd de stengels in schuine stukken.
  3. Kook de witte asperges 10 minuten en de witte aspergepunten 5 minuten in gezouten water. Kook de groene asperges 5 minuten en de groene aspergepunten 3 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en opdrogen.
  4. Bak de reepjes pancetta krokant in de olijfolie. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  5. Meng de pasta met de asperges en de pancetta. Kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met de parmezaan en basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 523.51 kcal
Koolhydraten 44.27 g
waarvan suikers 5.51 g
Vet 26.1 g
waarvan verzadigd 9.6 g
Proteïnen 25.57 g
Vezels 6.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin