Pasta met schelpjes en kerstomaatjes

25 MIN
4 personen
Pasta met schelpjes en kerstomaatjes

Maak een heerlijke pasta vongole met een twist: serveer deze linguine met venusschelpjes met frisse kerstomaatjes. De verse kruiden maken het helemaal af!

Ingrediënten

  • 40 venusschelpen
  • 300 g linguine
  • 400 g kerstomaten
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 ml witte wijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 klontje boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de kerstomaten met 1 eetlepel olijfolie. Leg ze op een ovenblik en leg er 1 fijngehakt teentje knoflook bij. Zet ze 20 minuten in de oven tot ze barsten. Zet dan even opzij.
  3. Stoof de rest van de knoflook en de chilipeper aan in olijfolie op een laag vuur. Verhoog na 2 minuten het vuur en schenk er de wijn bij. Voeg de schelpen toe en dek af. Laat 7 minuten koken tot alle schelpen openstaan.
  4. Schep de venusschelpen uit de pan en houd ze opzij. Zeef het vocht en vang het op in een kom. Kuis de pan uit en doe het vocht opnieuw in de pan. Voeg er de tomaten, peterselie en basilicum aan toe. Kruid naar smaak met zout. Laat zachtjes koken op middelhoog vuur en werk op met een klontje boter. Leg er de schelpen in.
  5. Kook de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en vermeng met de pastaschelpen. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 576.39 kcal
Koolhydraten 60.25 g
waarvan suikers 5.06 g
Vet 16.1 g
waarvan verzadigd 4.51 g
Proteïnen 37.62 g
Vezels 4.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin