Linguine alle vongole

20 MIN
4 personen
Linguine alle vongole

Een heerlijke liginuine alle vongole maak je snel en makkelijk klaar. Heerlijk geurig met venusschelpen en een tikje pikant met wat chilivlokken.

Ingrediënten

  • 2 kg venusschelpen
  • 500 g linguine
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 kl olijfolie extra vierge
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de linguine beetgaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Spoel de venusschelpen grondig.
  3. Verhit de olijfolie in een pot en stoof de knoflook aan. Leg er na een minuutje de schelpjes bij en dek de pot af. Laat enkele minuten koken tot ze opengaan.
  4. Haal de schelpjes uit de pot en verwijder de gesloten. Haal de vrucht uit de helft van de schelpen. Leg de vruchten en de rest van de gevulde venusschelpen opnieuw in de pan. Voeg de chilivlokken en de peterselie toe.
  5. Giet de linguine af en meng ze onder de venusschelpen. Kruid af met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 840.08 kcal
Koolhydraten 98.21 g
waarvan suikers 5.29 g
Vet 9.93 g
waarvan verzadigd 1.53 g
Proteïnen 81.25 g
Vezels 4.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin