Linguine met venusschelpen

20 MIN
4 personen
Linguine met venusschelpen

Deze pasta 'vongole' is een klassieker en favoriet van velen. De venusschelpen zijn heerlijk zilt, en zorgen ervoor dat je een heerlijk sausje krijgt.

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 1 kg venusschelp
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd
  • 2 el krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bak in een grote pan de knoflook en tomaatjes 1 minuut in olijfolie. Schenk er de wijn bij.
  2. Spoel de schelpjes tot het water helder blijft. Doe ze bij de tomaatjes en laat ze op hevig vuur openkoken.
  3. Giet de pasta af. Doe hem bij de schelpjes. Schep om en laat nog even doorwarmen.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met peterselie. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.01 kcal
Koolhydraten 77.05 g
waarvan suikers 4.99 g
Vet 5.62 g
waarvan verzadigd 0.94 g
Proteïnen 46.85 g
Vezels 4.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin