Spaghetti Vongole

15 MIN
4 personen
Spaghetti Vongole

Spaghetti vongole is een echte favoriet uit de Italiaanse keuken. De heerlijk ziltige venusschelpen zijn de ster in dit gerecht.

Ingrediënten

  • 500 g venusschelpen, gespoeld
  • 400 g spaghetti
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes en in ringetjes
  • 1 citroen, geperst
  • 1 glas witte wijn
  • 300 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de spaghetti samen met het knoflook, de chilipeper, olijfolie, peterselie, peper en zout in een pan met het water. Laat sudderen tot de pasta gaar is.
  2. Voeg de witte wijn en het citroensap tegen het einde toe samen met de venusschelpen. Laat nog een minuutje doorkoken tot de schelpjes opengaan en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 321.42 kcal
Koolhydraten 18.2 g
waarvan suikers 4.22 g
Vet 14.75 g
waarvan verzadigd 2.01 g
Proteïnen 21.31 g
Vezels 1.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin