Pasta funghi

20 MIN
2 personen
Pasta funghi

De combinatie van gebakken paddenstoelen, 2 soorten!, room en knoflook is overheerlijk. De perfecte saus voor lekker lange linguine slierten.

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 150 g oesterzwammen
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 ml lichte room
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  2. Borstel de paddenstoelen schoon en snij in hapklare stukjes. Snij de sjalotten fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn.
  3. Smelt de helft van de boter in een grote pan en stoof de sjalot en knoflook. Voeg na 3 minuten de rest van de boter en de paddenstoelen toe. Roerbak 5 minuten, kruid met peper en zout.
  4. Voeg de room toe en meng goed. Voeg de linguine toe aan de pan en meng door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Werk af met de peterselie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 648.6 kcal
Koolhydraten 74.32 g
waarvan suikers 7.25 g
Vet 28.14 g
waarvan verzadigd 16.67 g
Proteïnen 20.47 g
Vezels 12.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin