Tagliatelle met pancetta en erwtjes

20 MIN
2 personen
Tagliatelle met pancetta en erwtjes

Eenvoudige pastagerechten bomvol smaak, zo hebben we ze graag! Deze tagliatelle met de klassieke combinatie van pancetta en erwtjes is overheerlijk.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 g pancetta
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 blik erwten
  • 200 g tagliatelle
  • 40 g parmezaan
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de pancetta in reepjes. Hak de peterselie fijn. Los de kippenbouillon op in 75 milliliter heet water per persoon. Laat het blik erwten uitlekken.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-7 minuten. Giet de pasta af.
  3. Laat de helft van de boter smelten in een steelpannetje op een zacht vuur. Voeg de reepjes pancetta en de fijngesneden ui toe en laat 4 minuten stoven. Voeg dan de erwtjes, 3/4de van de fijngehakte peterselie, de kippenbouillon en peper en zout toe. Roer goed los en laat 5 minuten verder garen.
  4. Meng de saus door de tagliatelle, samen met de rest van de boter, peterselie en de geraspte parmezaan.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 883.65 kcal
Koolhydraten 84.85 g
waarvan suikers 9.68 g
Vet 43.05 g
waarvan verzadigd 20.87 g
Proteïnen 35.16 g
Vezels 9.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin