Tagliatelle met bospaddenstoelen

20 MIN
4 personen
Tagliatelle met bospaddenstoelen

Een makkelijke en betaalbare pasta voorschotelen die net dat tikkeltje anders is? Dat kan met deze tagliatelle met bospaddenstoelen. Sjalot en knoflook zijn de extra smaakmakers, afwerken met room en peterselie geven een fijne touch. Wie ga jij verrassen met deze pasta?

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 400 g bospaddenstoelen, mengeling
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g bladpeterselie
  • 300 ml room
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Borstel de bospaddenstoelen schoon en snij in hapklare stukjes. Snij de sjalotten en de knoflook fijn. Snij de peterselie fijn.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water. Giet de pasta af, maar hou een kop kookvocht bij.
  3. Smelt de boter in een pan en stoof de sjalot en knoflook. Voeg na 3 minuten de bospaddenstoelen toe. Bak tot de paddenstoelen gaar zijn, kruid met peper en zout. Voeg de room toe, meng goed en laat even inkoken. Voeg de tagliatelle toe aan de pan en meng door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 706.12 kcal
Koolhydraten 71.82 g
waarvan suikers 6.71 g
Vet 37.48 g
waarvan verzadigd 20.56 g
Proteïnen 18.52 g
Vezels 6.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin