Romige tagliatelle met prei en oesterzwammen

15 MIN
2 personen
Romige tagliatelle met prei en oesterzwammen

Heerlijk veggie en lekker snel, deze romige tagliatelle met prei en oesterzwammen. De oesterzwammen zorgen voor een heerlijke 'vlezige' textuur, zonder dat je een stukje vlees of vis mist! Een toppertje dat je in 15 minuten op tafel zet!

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 prei
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een grote pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes, pers de knoflook. Verhit de helft van de boter in de pan en voeg de oesterzwammen en knoflook toe. Was en snij ondertussen de prei in ringen en voeg de prei toe aan de pan met de oesterzwammen. Voeg ook de rest van de boter toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan per persoon 5 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
  4. Roer goed om en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Laat 3 minuten stoven en voeg de lichte room toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  5. Proef de saus en kruid met peper en zout. Roer er de tagliatelle door. Serveer en werk af met fijngehakte peterselie en parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.56 kcal
Koolhydraten 87.22 g
waarvan suikers 19.21 g
Vet 36.02 g
waarvan verzadigd 20.94 g
Proteïnen 30.2 g
Vezels 19.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin