Pappas arrugadas met mojo

30 MIN
8 personen
Pappas arrugadas met mojo

Papas arrugadas zijn gerimpelde aardappeltjes, zoals ze ze eten op de Canarische eilanden. Heerlijk met de mojo of met een stukje gegrilde vis.

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappel
  • ½ kg zeezout
  • Voor de mojo

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el komijn
  • 100 ml olijfolie
  • 3 takjes bladpeterselie
  • ½ bosje koriander
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Zet de aardappelen net onder water en voeg het zeezout toe en laat de aardappelen garen. Maak je geen zorgen over de hoeveelheid zout, dit proef je straks niet meer.
  2. Voor de mojo: snij de teentjes look fijn, en plet verder met wat grof zout, totdat je een mooi papje krijgt. Doe dit in een vijzel en voeg fijngesnipperde peterselieen fijngehakte koriander toeen de flinke snuif komijn. Meng goed onder mekaar met de stamper, en voeg straalsgewijs de olijfolie toe. Blijf goed roeren, zodat de saus bindt.
  3. Voeg de witte wijnazijn toe, en proef of de smaken mooi in balans zijn, en kruid af met peper en zout.
  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe ze terug in de kookpot. Zet het deksel op de pot en laat de aardappelen nog even 'drogen' op het vuur. Hierdoor krijgen ze hun typische verrimpelde look.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 229.22 kcal
Koolhydraten 23.69 g
waarvan suikers 0.51 g
Vet 12.91 g
waarvan verzadigd 1.82 g
Proteïnen 3.16 g
Vezels 3.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin