Griekse knoflookpuree

25 MIN
4 personen
Griekse knoflookpuree

Skordalia, of knoflookpuree is een favoriet uit de Griekse keuken. Heerlijk als dip met wat brood of groentjes, of bij gegrild vlees.

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, geschild
  • 1 bol knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • grof zout
  • 2 el rode wijnazijn

BEREIDING

  1. Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes en laat deze koken in gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af en laat deze opzij staan in de pot.
  3. Pel de teentjes look en doe deze in een blender of keuken machine, samen met wat grof zeezout en 100ml olijfolie. Meng dit tot 1 gladde massa.
  4. Voeg de aardappelblokjes bij in de keukenmachine en mix alle samen tot 1 homogene massa.
  5. Voeg er als finishing touch nog 2 eetlepels rode wijnazijn aan toe en laat nog een laatste keer blenden.
  6. Serveer de skordalia als bijgerechtje bij een mezze, als dipsaus of als volwaardige schotel bij wat vis of vlees.
  7. Werk eventueel af met wat verse kruiden, een partje citroen of enkele druppels olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 329.31 kcal
Koolhydraten 22.33 g
waarvan suikers 2.75 g
Vet 25.08 g
waarvan verzadigd 3.63 g
Proteïnen 2.89 g
Vezels 2.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin