Spinazie met pijnboompitten

10 MIN
4 porties
Spinazie met pijnboompitten

Deze spinazie met pijnboompitten is een lekker bijgerechtje voor bij een stukje vis, of als een Spaanse tapa.

Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 50 g rozijnen
  • 25 g pijnboompitten, gegrild
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el droge sherry
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper, uit de molen
  • zeezout

BEREIDING

  1. Laat de rozijntjes 3 minuten weken in warm water. Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes. Spoel de spinazieblaadjes, laat ze goed uitlekken.
  2. Roerbak de knoflook 1 minuut in de warme olijfolie. Doe er de spinazie bij. Roerbak tot de blaadjes een beetje geslonken zijn.
  3. Kruid met paprikapoeder. Doe er de sherry bij. Laat even opkoken.
  4. Voeg er de geweekte rozijntjes en de geroosterde pijnboompitten aan toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Laat nog heel even goed doorwarmen. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 181.89 kcal
Koolhydraten 11.81 g
waarvan suikers 9.33 g
Vet 11.29 g
waarvan verzadigd 1.59 g
Proteïnen 5.58 g
Vezels 3.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin