Aardappeltjes met knoflookdip

55 MIN
4 personen
Aardappeltjes met knoflookdip

Lekker mediteraans en leuk voor bij de aperitief met vrienden zijn aardappeltjes met een kruidige knoflookdip. Makkelijk te maken en budgetvriendelijk.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Besprenkel de aardappelpartjes met de olijfolie en de paprikapoeder. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 45 minuten in de oven.
  3. Meng de yoghurt met de knoflook, de rozemarijn, de peterselie, peper en zout tot een dipsaus.
  4. Serveer de aardappeltjes met de knoflookdipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 348.32 kcal
Koolhydraten 40.42 g
waarvan suikers 3.01 g
Vet 16.35 g
waarvan verzadigd 2.72 g
Proteïnen 6.97 g
Vezels 6.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin