Patatas Bravas

20 MIN
4 personen
Patatas Bravas

Een echte Spaanse tapas-klassieker, deze patatas bravas: gefrituurde aardappelblokjes in een pittige tomatensaus.

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen, in blokjes
  • 1 rode paprika, grove stukken
  • 1 ui, grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, versnipperd
  • 1 chilipeper, versnipperd
  • 2 tomaten, ontveld en in grove stukken
  • 400 ml tomatensaus
  • 200 ml witte wijn
  • takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kl suiker
  • 3 el olijfolie
  • zout

BEREIDING

  1. Verhit olijfolie in een pan en voeg de look, chilipeper en ui toe. Stoof aan tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de paprika en tomaten toe en laat op een zacht vuurtje stoven, met het deksel op de pot.
  3. Voeg de verse kruiden toe en overgiet alle met de witte wijn en voeg de suiker toe. Laat dit gedurende 10 minuten stoven, zonder deksel
  4. Voeg dan de tomatensaus toe en laat verder 15 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout, en haal de verse kruiden uit de pot. Zet opzij.
  5. Bak de aardappelen in flink wat olijfolie gedurende 10 minuten aan op een zacht vuur. Dep ze af en frituur ze gedurende 3 minuten op 180°C
  6. Serveer met de tomatensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 346.5 kcal
Koolhydraten 38.03 g
waarvan suikers 15.04 g
Vet 13.56 g
waarvan verzadigd 2.26 g
Proteïnen 5.79 g
Vezels 6.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin