Een heerlijke Italiaanse klassieker: een ovenschotel met laagjes aubergine, mozzarella en tomatensaus. Heerlijk met een slaatje met krokante pitabroodjes erbij.
Ingrediënten
2 aubergines
125 gr mozzarella
400 ml tomatensaus
50 gr Parmezaan
4 pitabroodjes
50 gr baby leaf sla
olijfolie
snuifje Provençaalse kruiden
balsamicoazijn
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm (zie tip). Schik ze op de bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Trek ondertussen de mozzarella met je handen in kleine stukjes.
Schik een laag van de geroosterde aubergine in een ovenschaal. Leg er vervolgens wat van de mozzarella op. Ga zo verder tot de aubergine en de mozzarella opgewerkt zijn. Overgiet met de Think Tomato-tomatensaus en bestrooi met driekwart van de Parmezaan. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen het pitabrood in blokjes van 1 cm. Verhit een royale scheut olijfolie in een pan en bak de croutons goudbruin en krokant op middelhoog vuur. Kruid met de Provençaalse kruiden en wat zout. Meng de croutons en de rest van de Parmezaan in een slakom onder de baby leaf sla. Breng op smaak met een scheut olijfolie, balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
Serveer de parmigiana di melanzane met de salade. Smakelijk!
In de lengte of in de breedte, dat maakt niet uit. Doe lekker je zin!