Ovenschotel met gevulde courgetterolletjes met spinazie en ricotta

40 MIN
2 personen
Ovenschotel met gevulde courgetterolletjes met spinazie en ricotta

Is het geen plaatje, deze prachtige ovenschotel met gevulde courgetterolletjes? Voor de vulling gebruiken we de heerlijke klassieke combinatie van spinazie en ricotta. Vegetarisch en koolhydraatarm, volledig zorgeloos genieten dit!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1½ courgette
  • 200 g spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Trek met een dunschiller lange linten van de courgettes (het zachte binnenste van de courgette heb je niet nodig). Hak de spinazie grof. Snij de mozzarella in kleine blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de grofgehakte spinazie aan, tot ze geslonken is. Schep uit de pan.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de ricotta in een kom en meng met de gestoofde spinazie, peper en zout.
  5. Leg telkens 2 plakjes courgette op elkaar voor je uit en bestrijk met een dun laagje van de ricottavulling en rol op.
  6. Neem een ovenschaal en schep er de tomatensaus in. Zet de courgetterolletjes rechtop in de schaal. Verdeel de blokjes mozzarella en pijnboompitten over de ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 698.6 kcal
Koolhydraten 31.39 g
waarvan suikers 22.65 g
Vet 47.61 g
waarvan verzadigd 20.5 g
Proteïnen 33.33 g
Vezels 8.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin