Lasagne van courgetterolletjes

35 MIN
2 personen
Lasagne van courgetterolletjes

Is het geen plaatje, deze prachtige en originele lasagne van courgetterolletjes, gevuld met een lekkere mix van ricotta, pijnboompitten en verse kruiden?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g basilicum
  • 2 courgettes
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de bladpeterselie en basilicum fijn. Trek met een dunschiller lange linten van de courgette.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze kleuren. Schep uit de pan. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus indikken op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Doe de ricotta in een kom en meng met de fijngehakte kruiden, de pijnboompitten, de cayennepeper en zout. Wanneer je niet van pikant houdt, voeg dan minder cayennepeper toe.
  4. Leg de plakjes courgette voor je uit en bestrijk elk plakje met een dun laagje van de ricottavulling en rol op.
  5. Neem een ovenschaal en schep er de helft van de tomatensaus in. Leg de courgetterolletjes in de schaal. Schep op elk rolletje wat van de resterende tomatensaus. Bestrooi met de gratinkaas. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 569.79 kcal
Koolhydraten 34.97 g
waarvan suikers 25.56 g
Vet 34.04 g
waarvan verzadigd 15.38 g
Proteïnen 26.57 g
Vezels 8.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin