Courgettelasagne met gehakt, ricotta en spinazie

40 MIN
2 personen
Courgettelasagne met gehakt, ricotta en spinazie

Moeten we courgettelasagne nog aan je voorstellen? Het is een heerlijk origineel koolhydraatarm alternatief op de zwaardere klassieke lasagne. De lasagnevellen worden vervangen door plakjes courgette. En ook de klassieke bechamel gaven we een lichtere twist, door te vervangen door ricotta en spinazie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½ courgette
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 200 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten stoven.
  2. Trek ondertussen met een dunschiller lange linten van de courgette. Snij het middenste zachte deel in blokjes. Voeg de courgetteblokjes toe aan de ui, samen met de helft van de geperste knoflook. Laat 3 minuten stoven.
  3. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Roerbak tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpassata toe, roer goed om, kruid met peper en zout en laat 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Hak de spinazie fijn. Doe de ricotta in een kom en meng er de fijngehakte spinazie, de rest van de knoflook, peper en zout door.
  6. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de rest van de olijfolie. Beleg met courgette. Schep daarop wat van de tomatensaus en wat van de spinazie-ricottamengeling. Leg er opnieuw courgette op en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met courgette en overstrooi met de gratinkaas.
  7. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 834.16 kcal
Koolhydraten 36.04 g
waarvan suikers 23.1 g
Vet 53.84 g
waarvan verzadigd 22.66 g
Proteïnen 49.38 g
Vezels 9.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin