Ovenschotel in laagjes met röstikorstje

45 MIN
2 personen
Ovenschotel in laagjes met röstikorstje

Ken je die lekkere ovenschotels met laagjes gehakt en aardappelpuree? Wel, dit is een originele én overheerlijke variatie, afgewerkt met een röstikorstje.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 prei
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 ei
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui fijn. Snij de prei in ringen.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat op een zacht vuurtje stoven, een 7-tal minuten, tot de prei mooi zacht is. Kruid met peper en zout.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de aardappel, knoflook en tijm in een kom, samen met het ei. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  5. Schep de prei uit de pan. Voeg nu de rest van de olijfolie toe en dan het kippengehakt en de fijngesneden ui. Bak het gehakt en de ui mooi aan en kruid met peper en zout.
  6. Schep het gebakken kippengehakt in een ovenschaal. Schep daarbovenop de gestoofde prei en dan het rösti-mengsel. Strijk glad en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de schotel dan ook nog 5 minuten onder de grill van de oven. De ovenschotel is klaar als de röstikorst mooi goudgeel kleurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 657 kcal
Koolhydraten 52.52 g
waarvan suikers 13.65 g
Vet 27.86 g
waarvan verzadigd 5.61 g
Proteïnen 43.33 g
Vezels 13.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin