Rösti zijn Zwitserse aardappelpannenkoekjes. Oorspronkelijk werd het gegeten als ontbijt, maar deze lekker krokante pannenkoekjes van geraspte aardappel passen heerlijk bij tal van gerechten. In de Zweedse keuken zijn ze trouwens ook heel populair, hoewel ze ze daar ‘raggmunk’ noemen. In ieder geval smaken ze heerlijk op koude dagen!

Rösti zijn gemakkelijk te maken. Je gebruikt het best rauwe, bloemige aardappelen die je na het schillen, raspt met een grove rasp. Door het vele zetmeel dat erin aanwezig is, kleven de geraspte aardappelen goed aan elkaar. Laat de geraspte aardappelen ook goed uitlekken, voor je ze in hoopjes verdeelt en in een pan bakt, of beter nog: knijp uit in een neteldoek. Wat verse tijm is ook heerlijk in het ‘deeg’. Wil je toch iets stevigere, vaste pannenkoekjes, dan kan je één of enkele eieren toevoegen.

Heb je er zin in gekregen? Hierbij enkele van onze toprecepten, van de echte klassieker tot een originele ovenschotel met röstilaagje of rösti van pastinaak, yum!

Kip archiduc met rösti en witloofslaatje

Kip archiduc met rösti en witloofslaatje
Archiducsaus is de bekende Franse saus met champignons. Deze saus past heerlijk bij een stukje gebakken kipfilet. Daarbij komen rösti en een witloofslaatje, yum! Bekijk recept

Gepocheerd eitje met rösti en gerookte zalm

Gepocheerd eitje met rösti en gerookte zalm
Een overheerlijk brunchreceptje uit Scandinavië: een gepocheerd eitje met rösti en gerookte zalm. Genieten! Bekijk recept

Rösti van zoete aardappel met fetacrème en avocado

Rösti van zoete aardappel met fetacrème en avocado
Deze verrassende rösti van zoete aardappel is heerlijk en gezond! In combinatie met de fetacrème en de avocado is dit ideaal als lichte lunch of voorgerecht. Bekijk recept

Varkenslapje met pastinaakrösti en waterkers

Varkenslapje met pastinaakrösti en waterkers
Zin in een heerlijk bordje comfort food, dat toch niet te zwaar is? Deze varkenslapjes in een heerlijk romige mosterdsaus met originele rösti van pastinaak en aardappel met peperige waterkers erbij. Origineel, lekker licht en klaar in minder dan een half uur, dat zal smaken! Bekijk recept

Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof

Romige rösti ovenschotel met gehakt en witloof
Een Scandinavisch geïnspireerde ovenschotel met Belgische inslag? Kunnen we! Wat denk je van een originele laagjesschotel met gehakt, gestoofd witloof en afgewerkt met een romig laagje rösti-aardappelen? Heel eenvoudig om te maken en de oven doet het meeste werk. Ons soort van comfort food! Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!