Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten

30 MIN
2 personen
Varkenshaas met knoflookboontjes en balsamico-tomaten

Dit gerecht is koolhydraatarm maar zit bomvol smaak! Een heerlijke verwennerij, deze gebakken knoflookboontjes met balsamico-tomaten en een sappig stukje varkenshaas. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 300 g varkenshaasje
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de uiteinden van de boontjes weg. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaatjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan.
  3. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 5 minuten koken en giet af. Spoel met koud water.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je het vlees gebakken hebt en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de sperziebonen en kerstomaatjes toe. Roerbak 4 minuten op hoge temperatuur, kruid met peper en zout.
  6. Haal de boontjes van het vuur en voeg de balsamico toe, schep goed om. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de groenten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 427.91 kcal
Koolhydraten 19.94 g
waarvan suikers 10 g
Vet 20.47 g
waarvan verzadigd 3.98 g
Proteïnen 40.53 g
Vezels 8.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin