Orecchiette met spekjes, rucola en pesto

20 MIN
2 personen
Orecchiette met spekjes, rucola en pesto

Lekkere 'oortjes' pasta, krokant gebakken spekjes, een zelfgemaakte pesto met pijnboompitten en basilicum en afwerkt met blaadjes rucola, heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 g orecchiette
  • 30 g pijnboompitten
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g basilicum
  • 30 g parmezaan
  • 25 g rucola
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Spoel de pasta met koud water.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schep uit de pan en bak de spekjes krokant.
  3. Voor de pesto: pel de knoflook en snij in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de basilicum in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de orecchiette met de pesto. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om alles goed te kunnen mengen. Voeg de spekjes toe en schep ook voorzichtig de rucola door de pasta, kruid met peper en zout. Werk af met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1092.83 kcal
Koolhydraten 71.13 g
waarvan suikers 5.48 g
Vet 61.52 g
waarvan verzadigd 36.42 g
Proteïnen 42.94 g
Vezels 4.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin