Orecchiette met tonijn en citroen-rucolapesto

15 MIN
2 personen
Orecchiette met tonijn en citroen-rucolapesto

Een frisse zomerse pasta! We maken orecchiette - een leuke pastasoort in de vorm van oortjes - met citroen-rucolapesto, kerstomaatjes en stukjes tonijn erbij. En dat in slechts 15 minuten. Serveer met een fris wijntje bij en genieten maar!

Ingrediënten

  • 200 g orecchiette
  • 125 g kerstomaten
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • ½ citroen
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een vijzel of keukenrobot klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de orecchiette en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de kerstomaten in kwartjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in hapklare stukjes.
  4. Pel de knoflook. Hak de helft van de rucola grof. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Doe de knoflook, het amandelpoeder en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte harde kaas, de citroenzeste en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
  5. Meng de orecchiette met de pesto. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om alles goed te kunnen mengen. Schep de kerstomaatjes, tonijn en de rest van de rucola door de pasta en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 763.93 kcal
Koolhydraten 74.02 g
waarvan suikers 5.64 g
Vet 30.79 g
waarvan verzadigd 6.4 g
Proteïnen 46.6 g
Vezels 6.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin