Spaghetti cacciatore met gerookt spek, olijven en champignons

15 MIN
2 personen
Spaghetti cacciatore met gerookt spek, olijven en champignons

'Cacciatore' is de Italiaanse benaming voor een jagersstoofpotje. Vaak een combinatie van spek, kruiden en champignons... Daar hebben we een heerlijke pasta mee bedacht, die menig jager, maar ook thuisblijvers met veel smaak zullen opeten. En in 15 minuten klaar, hoe goed is dat?

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 g basilicum
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel, een vergiet en een grote antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij de champignons in kwartjes. Pers de knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in de grote antikleefpan en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak 3 minuten en voeg de geperste knoflook en champignons toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en het takje rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
  5. Pluk de blaadjes basilicum. Vis het takje rozemarijn uit de saus. Roer de spaghetti en de olijven door de saus. Kruid met peper en zout. Serveer en werk af met blaadjes basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 888.38 kcal
Koolhydraten 74.75 g
waarvan suikers 6.62 g
Vet 40.85 g
waarvan verzadigd 29.3 g
Proteïnen 32.05 g
Vezels 9.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin