Pasta pesto met gegrilde kip

25 MIN
4 personen
Pasta pesto met gegrilde kip

Pasta pesto is natuurlijk al heel lekker, maar eet er eens een stukje gegrilde kip bij, dat maakt het helemaal af!

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • 30 g parmezaan, geraspt
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 kipfilet
  • 1 bosje basilicum

BEREIDING

  1. Pluk de blaadjes van het bosje basilicum en houd een beetje apart voor de garnering.
  2. Mix de basilicum samen met de pijnboompitten, parmezaan, knoflook en twee eetlepels olijfolie in de blender. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Kook de pasta beetgaar in kokend water zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Kruid ondertussen de kipfilets met peper en zout, en bak in een hete grillpan. Snij dan in reepjes.
  5. Giet de pasta af en doe in een kom. Meng hierin de pesto en leg er de plakjes gegrilde kip bij. Werk af met wat opzij gehouden basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 792.49 kcal
Koolhydraten 85.51 g
waarvan suikers 5.23 g
Vet 32.87 g
waarvan verzadigd 6.18 g
Proteïnen 36.33 g
Vezels 4.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin