Pastasalade met orecchiette, spekjes en pesto

20 MIN
4 personen
Pastasalade met orecchiette, spekjes en pesto

Orecchiette zijn pastaschelpjes in de vorm van een oor. Origineel om deze lekkere pastasalade mee te maken, met krokant gebakken spekjes, rucola en basilicumpesto. Perfect voor een picknick!

Ingrediënten

  • 400 g orecchiette
  • 150 g spek, in blokjes
  • 50 g rucola
  • 20 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 80 g parmezaan
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water. Giet af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Spoel de orecchiette met koud water.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schep uit de pan en bak de spekjes krokant.
  3. Voor de pesto: pel de knoflook en rasp de parmezaan. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de basilicum in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en 2-3 eetlepels olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de orecchiette met de pesto. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om alles goed te kunnen mengen. Voeg de spekjes toe en schep ook voorzichtig de rucola door de pasta, kruid met peper en zout. Werk af met parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 867.55 kcal
Koolhydraten 70.58 g
waarvan suikers 5.29 g
Vet 43.62 g
waarvan verzadigd 22.63 g
Proteïnen 36.75 g
Vezels 4.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin